Türk Dünyasının Kara Günlerinden

     Bir kimse düşünün yalnızca kimse olmaktan öte olsun. Vatanımızın her karışını etkilesin ve daima zamanına göre haklı çıkaracak prensiplerle yürüsün. Öyle bir kimse düşünün ki o olmasa ne biz ne bayrak tam anlamıyla olacaktı. O olmasa toz olmaya bırakılan güzellikler tarihin tozlu raflarında bile kendilerine yer bulamayacaktı. O kimse kutlu ata Hüseyin Nihâl Atsız'dır.

    Kendilerinin biyografilerini yazma gereği duymamaktayım. Zira ne kadar doğru yazsak da yanlış bilen partizanlar onun hatırasını karalamamız için bizi baskı altında bırakmaya çalışırken biz yalnızca Türklük için yaptıklarımıza ayıracak vakit bulmakta zorlanacaktık. Kendilerini düzgün araştırırsanız ne kadar ilkeci ve ülkücü bir kimse olduğunu anlayacaksınızdır. 

    Sizleri kutluyoruz atam! En içten halimizle, yüreğimizden iyi dileklerle kutluyoruz atam! Ölümünüzü kutlamamızın tek bir nedeni var atam. O neden tekrar tekrar dile getirdiğimiz özelliğiniz olan bir kere dahi yolundan çıkmayacak kadar ilkeci ve ülkücü olma özelliğinizdir. Bir Türk gencine nasıl biri olmayı öğreten birkaç kişiden birisiniz. Törenin vücût bulmuş halisiniz. Evet, ölüm onun düğünüdür. Çünkü yalnızca onun fizikî vücûdu ölmüştür. Ülküsü ve ilkeleri adetâ koca bir çınarmışçasına köklerini salmış ve Türkçü acunu her bir koldan beslemeye devam etmiştir. Halâ daha beslemeye devam edecektir. İşte bizim atamız böyle bir kimsedir. Ölümünüzün yıldönümünde bulunabileceğimiz tüm iyi dileklerde bulunuyoruz atam. İyi ki şu acımasız acuna geldiniz. Sizin meşalenizi taşımaktan onur ve gurur duyacağız. Siz bize kaybolmakta olan bir yolu tekrardan gösterdiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç Tarz-ı Siyaset Işığında Türkçülük Fikri

Gerçekler ve Yalanlar | Atsız ve Atatürk

Türk Olmak Bahsine Dair "Katliam" Girit Türklüğü