Doğudan Batıya Türk Boyları

Oğuz Boyları Türk mü?

    Ne yazık ki Oğuzların Türk olmadığını söyleyenleri gördüm, gülüyorum, haykırıyorum, yakında gülmekten öleceğim. Eymür, Oğuz Kağanın öz torunudur ve babası Dağ Handır. Eymür'ün soyundan gelenlerse Nil Nehri'nin yakınlarına yerleşmiş hatta Oğuz Türk'lerinin geleneği piramit inşaasını devam ettirmişlerdir. Khangur'lar ise ayrı bir konudur. Eymür'lerle beraber gitmeyip Dicle ve Fırat arasında kalmışlardır. Onlara biz "Sümer" demekteyiz. Onlar kendilerine "Kenger" derler. Bizim bugünkü Türkçemiz ile Hanuz oluyor.

    Eymür boyunun simgesi ve firavunların ellerinde tuttukları bir nesne birebir aynıdır. Bakın, kendi gözlerinizle görün:
(Eymür Boyunun simgesi. Eymür: Malı bol, zengin.)

(Antik Mısır simgeleri)

    Dikkatinizi çekmiştir. Ayrıca fark ettim ki minyatürler hakkında büyük açıklar var. Bilime göre; Antik Mısır'da ortaya çıkıyor, İtalya'da yapılıyor, aniden Türk'lerde görülüyor ve Japon'larda zaten bir sanat. Sizce de çok açıklık yok mu? Her şeyi geçelim. Bilime göre Japon'ların tarihi yok gibi davrandığımız için yok sayalım. Mısırlılarla Türkler arasında bir bağlantı yok diyelim. Aniden birebir aynı sanat nasıl iki farklı coğrafyada ortaya çıkabiliyor? Anlatmıştım, kültürler coğrafyadan ve iklimden etkilenir. Çölde duran toplulukla Sibirya'da duran topluluk farklı olmalıdır. Neden aralarında fark yok? Bunlar sadece minyatür için söylediklerimdi. Dahası var, piramit yapanlar ve çift boynuzlu gezenler sadece Türk'ler. Çift Boynuz (Yani Zülkarneyn) Türk'lerde değilse dünya tarihinde çok büyük açık oluşur ki bunun olması imkansızdır. Yunan sahiplerine kendilerini beğendirmek isteyen köpekvarileri okuyarak zihninizi bulandırmayın. Einstein ilk zamanlar kaynak bulundurmuyordu ve hiç desteği yoktu. Newton'a kafa tutup yanlış olduğunu söylediği için herkes nefretle bakıyordu. Bizim durumumuzda böyle. Kişiler tarafından yazılmış, yalanlarla desteklenip ünlendiği için doğru kabul edilen 2. dereceden kanıtlarımız yok. Elimizde karşılaştırmalı, genetik ve kültür destekli bir düzine kanıt var. Hepsi de 1. dereceden. Bu yazıyı birisi için özel olarak yazıyorum. Buradaki kendi beynini sulandıranlardan kastım 1. derece kanıtlara inanmayıp batı ne derse onu yapmaya hazır kişiler. Bu yazıyı yazdığım kişi de gayet beğendiğim biri. Birçok okurumuz biliyor ki ben gerçekleri araştırmak için kendini adamamış hiçbir adamı sevmem. Bu yazı sadece bir taslak olarak uzun süre kalabilir. Haritalar ve kanıtları bolca toplayacağız. Her düşündüğümde azıcık kanıtla bile kanıtlanabilirken daha çok kanıt toplamak istiyorum. Göç yollarını ve minyatürleri anlatıp belgeler sunacağım. Buradan çıkarım yapabilirsiniz. Bu yazı kitaplarımı bitirip yayınladığımda güncellenecektir. Harita mühendisliğimi dijital ortama dökmeye her ne kadar sabırsızlansam da kalitesiz içerik bizim işimiz değildir. Okurlarımız daha iyisini hak ediyor. 

(Osmanlı)

(Osmanlı)

(Antik Mısır)
(Selçuklu)

(Japon)

(Japon)

    Birçok resim arasında çok fazla benzerlik var. Şimdi durup düşünme zamanı. Türk'ler buna yakın resimleri ilk mağaralarda yaptılar. Sonraları kültürce yayılıp genişlettiklerini düşünürsek bu kadar benzerliğin olması bile çok iyi. Japonlar Milattan Önce 8.000 yılında ayrılıp Nippon'a gittiler. Eymür'ler çok önceleri gidip Nil Nehri'ne vardılar. Bu yazı güncellendiğinde harita üzerinden anlatım olacak. O zaman daha iyi anlayacaksınız. Şimdi düşünelim:
  • Minyatür Mısır'da ortaya çıktı deniyor.
  • Birçok yerde minyatür kullanılsa da Türk'lere yakın hiçbir yerde yok.
  • Türk'lerde aniden aynı sanat ortaya çıkıyor. 
  • Japon'larda bu sanatın aynısı var. Hatta birçok konuda gelişmişliği de var. (Renkli ve hızlı basım yapan tezgahlar gibi.)
    Sizce de açıklık yok mu? Ne de olsa coğrafi farkların kültürleri yaratmasını geçtim, kültür alışverişi yapılabilecek yol yok. Türk'lerde ansızın anlamsızca bu sanatın ortaya çıkması düşünülemez. Eymür'ler ve Japon'lar ayrılmadan önce birçok minyatürlere benzer resim mağaralarda var. Arşivden çıkarmak çok uzun süreceği için şu an pek mümkün gözükmüyor. Bu yazıyı aceleyle yazdım ve geliştireceğim. Sadece göz gezdirmenizi isterim. 

Süreği Gelecek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç Tarz-ı Siyaset Işığında Türkçülük Fikri

Gerçekler ve Yalanlar | Atsız ve Atatürk

Türk Olmak Bahsine Dair "Katliam" Girit Türklüğü