Doğu Türkistan’ın Kapatılan Sesi!

Doğu Türkistan’ın Kapatılan Sesi!

    Uygurlar, Türk Tarihi içinde önemli bir yere sahiptir. Çin'in zulmü altında olduklarından mı? Hayır. Bağıra bağıra 'Biz zulüm görüyoruz!' dedikleri için mi? Yine hayır. Türk oldukları için... Türk oldukları için.

    Türkiye Cumhuriyeti, yasalarla yönetilen bir hukuk devletidir. Yasalar esas itibariyle Anayasa'da belirtilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasasında bulunan bazı maddelerde (BKZ:Mad.5, Mad.7) 'Türk Milleti' ibaresi görülür, 'Türkiye Milleti' değil. Anayasa kendisini seksen bir vilayete hapsetmez. Bakın Türkiye'nin yeniden inşa edildiği yıllara birçok Türkistan'lı bilim adamı çalışmıştır. Prof. Dr. Zeki Velidi Togan, Prof. Dr. Akdes Nimet Kurat, Prof. Dr. Abdülkadir İnan gibi. Yani Türkiye, Türkistan'ı ve Türkistanlıları dama atmış değildir. En azından kuruluş itibariyle öyleydi...

    Baştan peşin peşin söyleyeyim ben hiçbir partiye taraftar değilim. İdeolojik olarak Türkçü ve Turancıyım.

    İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Doğu Türkistanlı Nursiman Abduraşid'i kürsüsüne davet etti. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde herkesin konuşma hakkı vardı değil mi? Teröristbaşı şerefsiz aponun kardeşinin bile... Nursiman Abduraşid'in kürsüye çıkmasıyla TRT (Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu) yayını kesti. Aynı TRT, Kurdi'de osman öcalan'ı bile konuşturdu, yayında kesilme, donma olmadı. Peki ya Nursiman Abduraşid'in nesinden rahatsız oldular? İktidar istediği kadar 'Tek Millet, Tek Devlet' edebiyatı okusun, Azerbaycan'a istediği kadar 'Kardeşim' desin. Bizim için Doğu Türkistan'ın Türkiye’den zerre gram farkı yoktur. Aynen; Bakü'nün Komrat'tan, Ankara'nın Urumçi'den, Yakutsk'un Bişkek'ten bir farkı olmadığı gibi. Ben, Türk'ün, Türkçenin olduğu her yerde Türk'ten  yanayım, öyle de olacağım.

Sözde 'Adalet' partisi böyle mi adilmiş?

Sözde 'Cumhuriyet' partisi devletin her kuruluşunda emeği olan Türkistanlıları böyle mi sahip çıkıyormuş?

Sözde 'Milliyetçi' parti nerenin milliyetçisiymiş acaba?

Hizmet etmek için illa oy almanız mı gerekiyor? Mevlüt Uysal, o iğrenç söylemlerinde haklı mıydı?

    TRT, yayını keserek ne kazandı bilemem ama yayını keserek çok şey kaybetti. TRT, bu hareketiyle Şi Perinçek vari tavırlar sergilemekte, yüzde sıfır yirmi ikiye hitap edecekse TRT'yi silelim hem biz, hem onlar rahatlasın.

Doğu Türkistan'ın hak mücadelesi bizim de davamızdır. Bu tarihi bir borçtur.


Enes Öztürk ( Altaylı)

28.01.2021

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç Tarz-ı Siyaset Işığında Türkçülük Fikri

Gerçekler ve Yalanlar | Atsız ve Atatürk

Türk Olmak Bahsine Dair "Katliam" Girit Türklüğü