Kaynak Konusu

Kaynaklar Nereden Geliyor ya?!

    Öncelikle "kaynak" ve "kanıt" kelimelerinin farklı olduğunu söylemek isterim. Her yalancının belgesi, kaynağı vardır amma kanıtı yoktur! Her yalancı yalanının kaynağını belgeleyip gezer. O yüzden 1. derece kaynaklar hariç hiçbir kaynağa inanmayın. 1. derece kaynak kişi tarafından test edilebilirdir. O yüzden 1. derece kaynak isteyin ve 1. derece kaynağı test edin. Bilimin temeli; deneydir, şüphedir, testtir. 
Örneklerle pekiştirelim:
"Türk'lerin 70 binlerden beri olduğu nereden biliniyor?"

    Bu çok basit bir soru. Öncelikle 70 binler değil, 40 binler tam anlamıyla çıkış zamanı. Bunu soran kişiler genel olarak Türkeli'ne (Asya'ya) gelen toplumun beyaz ırk olduğunu savunanlardır. Yazdığımız gibi, BEYAZ IRK DİYE BİR SINIFLANDIRMA YOKTUR! Bana sorduğunuz her hangi bir soruyu cevaplayabilirim. Şüphe duyup araştırmanızdan memnun olurum. Ne zaman ki saldırgan ve sövüşken şekilde soru sorup beni aşağılamaya kalkarsınız, işte o zaman kafanıza belgelerle, makalelerle vururum. Unutmayın ki bilim adamları taraf-taraftır. Biri gelip "benim arkamda bilim adamları var tamam mığ" derse o varlığı takmayın. Her görüşün arkasında bilim adamları vardır, yoksa öyle görüşler olmazdı. Peki bizi destekleyenleri umursamaksızın ne yapmalıyız? Önümüze gelen bilgiyi araştırıvermeliyiz. Önümüze çıkan testlere bakıp, göçleri değerlendirip ortaya varsayımlar çıkarmalı ve bu varsayımları kanıtlamalıyız. Bu mantıkla çalışarak ilerledik, ilerlemeye de devam edeceğiz.

Basit Bir Örnek

    Eğer dışarı çıkmak isterseniz ne yaparsınız? Dışarı mı çıkarsınız, camın arkasından mı bakarsınız yoksa perdeyi çekip perdeye dik dik bakar mısınız? Bunun cevabı dışarı çıkmanız. Eğer dışarı çıkmak istiyorsanız ve şartlar uygunsa dışarı çıkarsınız olur biter değil mi? Evet biter. Ne yazık ki halk arasında 1. dereceden kaynaklara karşı bir nefret var. Kaynak sorulunca Köktürk Yazıtlarını cevap olarak vereceğinize Göktürk Hitabeleri bilmem ne adlı yazar bilmem ne yayınevi olarak 2. dereceden verin. Daha çok saygı görecektir. Ne yazık ki durum böyle. Ben direkt olarak piramitleri anlatıp koordinat gösterirken inanmayan insanlar Instagram'da bu konu ile ilgili bir yazarın sözünü yazan bir hesap görünce hemen inanıveriyorlar. (Gerçekten şahit olduğum bir durum.) Bu da gösteriyor ki halk arasında 3. dereceden yani güvenilemeyen kaynaklar daha çok değer görüyor. 

Y.Cemil

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç Tarz-ı Siyaset Işığında Türkçülük Fikri

Gerçekler ve Yalanlar | Atsız ve Atatürk

Türk Olmak Bahsine Dair "Katliam" Girit Türklüğü